Dolgit krém mire jó

Sokszor merül fel a kérdés, hogy az Dolgit krém mire jó? Mozgásszervek fájdalmainak kezelésére szolgáló, külsőleg alkalmazandó krém. Az ízület körüli lágyrészek, inak, nyáktömlők, ínhüvelyek, ízületi tokok, szalagok duzzanata és gyulladása kezelésére. Ezen túlmenően alkalmas a befagyott váll, derékfájdalom és baleseti sérülések (rándulás, húzódás, zúzódás) külső helyi kezelésére.

Dolgit krém hatóanyaga

Hatóanyaga az ibuprofén, ami a krémben oldott állapotban jelenik meg, így a bőrön át gyorsan szívódik fel és azonnal a beteg szövetekbe jut. A Dolgit krém gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Hatására a mozgáskorlátozottság és a duzzanat gyorsan csökken. A krém könnyen eloszlatható, bőrbarát és kellemes illatú.

Tudnivalók a Dolgit krém alkalmazása előtt

Ne használja a Dolgit krémet ha allergiás az ibuprofénre, propilénglikolra, benzil-alkoholra, a tartósítószerre (metil-parahidroxibenzoát-nátrium), kumarinra, citralra, citronellolra, farnezolra, eugenolra, geraniolra, D-limonénre, linalolra, vagy a gyógyszer egyéb összetevőjére, illetve egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentőkre. Abban az esetben se használja a krémet, ha a terhesség harmadik trimesztere alatt van. Nem ajánlott az alkalmazása ekcémás bőrfelületen, nyílt sebfelületén vagy nyálkahártyán sem.

Mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek nem mindenkinél jelentkeznek. Az alábbi mellékhatások fordultak már elő:

  • Gyakori, mely 10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet: bőrpír, bőrkiütés (gennyes vagy hólyagos), viszketés, égő érzés.
  • Nem gyakori, mely 100-ból legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet: túlérzékenységi reakciók, helyi allergiás reakciók (kontakt dermatitisz) alakulhatnak ki.

Kapcsolódó bejegyzések