Vény nélkül kapható allergia gyógyszerek

Legjobb vény nélkül kapható allergia gyógyszer

Az antihisztaminok olyan gyógyszerek, amelyeket gyakran használnak az allergia tüneteinek enyhítésére, mint amilyen a csalánkiütés, a szénanátha, a kötőhártya-gyulladás és a rovarcsípésekre adott reakciók. Néha utazási betegség megelőzésére, hányinger, vagy hányás kezelésére, valamint álmatlanság rövid távú kezelésére is használják. A legtöbb antihisztamin csak receptre vásárolható meg, de lássuk melyik a legjobb vény nélkül kapható allergia gyógyszer.

Fenistil gél

A Fenistil gél hatóanyaga a dimetinden, mely az antihisztaminoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. A Fenistil gél a különböző bőrreakciókat (pl. bőrkiütések, rovarcsípés, csalánkiütés, napégés és felületes égési sérülés) kísérő viszketés megakadályozására, vagy enyhítésére alkalmazható.

A Fenistil gél a viszketést a szervezetben az allergiás reakciók miatt felszabaduló hisztamin gátlásával szünteti meg. A gél a bőrben gyorsan felszívódik, így akár már néhány perc alatt csillapíthatja a bőrirritációt és a viszketést. A Fenistil gél helyi érzéstelenítő hatással is rendelkezik.

Psilo-Balsam

A Psilo-Balsam hatóanyaga a difenhidramin. Elsőfokú égések, napfény okozta bőrgyulladás, csalánkiütés, rovarcsípések, különböző okok miatt előforduló bőrviszketés, bárányhimlő és viszkető ekcéma helyi kezelésére alkalmazható.

Amennyiben a kezelőorvos más utasítást nem ad, a készítményt az érintett bőrterületre naponta többször kell vékony rétegben felvinni és gyengéden bedörzsölni. A gél látható nyom nélkül és gyorsan felszívódik.

Nemkívánatos bőrreakciók esetén a gyógyszer használatát abba kell hagyni és orvoshoz kell fordulni.

Claritine 10 mg

A Claritine 10 mg tabletta az antihisztamin hatású készítmények közé tartozó gyógyszer, mely enyhíti az allergiás nátha (például a por okozta allergiás nátha, szénanátha, stb.) által okozott orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést, könnyezést vagy torok- és orrviszketést. A Claritine tabletta a csalánkiütés tüneteinek (bőrvörösség, viszketés, a csalánkiütés száma és mérete) tüneteinek enyhítésére is jó hatásfokkal alkalmazható. A gyógyszer hatása egész napon át tart, és segít abban, hogy folytathassa és a megszokott módon végezhesse a napi tevékenységeit.

Allegra 120 mg filmtabletta

Az Allegra felnőttek és 12 évnél idősebb gyermekek részére ajánlott. Ez a gyógyszer is az antihisztaminok csoportjába tartozik, így allergiaellenes hatású gyógyszer, de nem rendelkezik nyugtató hatással. Enyhíti a szezonálisan jelentkező allergiás rinitisz (szénanátha) tüneteit, így az orrviszketést, a tüsszögést, az orrdugulást, az orrfolyást, a szájpadlás- és a torokviszketést, továbbá a szem könnyezését, viszketését, és égő érzését.

Kapcsolódó bejegyzések