Panadol Baby adagolás

Használat előtt kérdezze meg gyermeke kezelőorvosát, amennyiben nem biztos a Panadol Baby adagolás tekintetében, vagy hogy adhatja-e ezt a gyógyszert gyermekének!

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtak, vagy a gyermek kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően kell alkalmazni. Amennyiben nem biztos az adagolástban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az ajánlott adagot nem szabad túllépni.

Alkalmazza a legkisebb dózist a lehető legrövidebb ideig, ami szükséges a tünetei kezelésére.4 óránál gyakrabban ne alkalmazza a gyógyszert.
A tünetek tartós fennállása esetén orvoshoz kell fordulni.

Panadol Baby ajánlott adagja

Paracetamol (acetaminofen) adagolása gyermekeknek (az egyszeri adag 10-15 mg/ttkg, a maximális napi adag 60 mg/ttkg):

Testtömeg
Életkor
Egyszeri adag (ml)
4-6 kg
1-3 hónap
2-3,5
6-8 kg
3-6 hónap
3,5-4
8-10 kg
6-12 hónap
4,5-5
10-13 kg
1-2 év
6-6,5
13-15 kg
2-3 év
7-8
15-21 kg
3-6 év
9-10
21-29 kg
6-9 év
13-14
29-42 kg
9-12 év
18-19

A gyermek testtömegének megfelelő adagot alkalmazza a fenti táblázat alapján. Amennyiben nem tudja pontosan a gyermek testtömegét, alkalmazza a gyermek életkorának megfelelő adagot.

Panadol Baby adagolás esetén, szükség szerint az egyszeri adag 4-6 óránként ismételhető, de 4 óránál gyakrabban tilos alkalmazni. 24 óra alatt maximálisan 4 alkalommal vehető be az egyszeri adag!

A Panadol Baby belsőleges szuszpenzió orvosi utasítás nélkül 3 napnál tovább nem alkalmazható!

1-3 hónapos korú gyermekek esetén

Az egyszeri adag 10-15 mg/ttkg, a maximális napi adag 60 mg/ttkg.
– oltás utáni tünetek enyhítésére: Amennyiben a lázas állapot a második adag Panadol Baby belsőleges szuszpenzió után sem csökken, orvoshoz kell fordulni.
– Lázas állapot kezelésére: Amennyiben a tüneteket rosszabbodnak, vagy legkésőbb 24 óra alatt nem szűnnek meg, orvoshoz kell fordulni a súlyos ferőzés kizárása érdekében.

A készítmény alkalmazása 1 hónapos kor alatt ellenjavallt.

Koraszülött csecsemőknél, főleg azoknál, akik 3 hónapnál fiatalabbak, a készítményt csak és kizárólag orvosi tanácsra lehet alkalmazni.

Panadol Baby alkalmazás módja

Szájon át történő alkalmazásra.
Használat előtt rázza fel a gyógyszeres üveget!
A készítmény beadását a mellékelt adagoló fecskendő megkönnyíti. Az adagoló fecskendő a dobozban van elhelyezve.

Ha a gyermek az előírtnál több Panadol Baby belsőleges szuszpenziót kapott
Ne adjon be többet az előírt adagnál! A paracetamol túladagolása májkárosodást okozhat, ami májátültetéshez vagy halálhoz vezethet. Ha arra gyanakszik, hogy gyermeke az előírt adagnál többet kapott, azonnal forduljon orvoshoz, még akkor is, ha a gyermek láthatóan nem érzi rosszul magát.

Ha elfelejtette alkalmazni a Panadol Baby belsőleges szuszpenziót
A legközelebbi alkalommal NE alkalmazzon kétszeres adagot, mert az ártalmas lehet! Kövesse az adagolási útmutatóban leírtakat!

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Kapcsolódó bejegyzések