Részecskeszűrő tisztítás Budapest

Részecskeszűrő tisztítás Budapest

A részecskeszűrő tisztítás Budapest IV. kerületében érhető el cégünk által, mely szolgáltatás igénybevétele egy idő után elkerülhetetlen a részecskeszűrővel (DPF) szerelt gépkocsikban. A DPF egy a kipufogórendszerben található alkatrész, melynek feladata, hogy összegyűjtse az apró korom szemcséket. Ezzel megpróbálja csökkenteni a környezetbe jutó káros anyag mennyiségét. Minden részecskeszűrővel szerelt gépkocsiban van egy gyárilag beépített, computer vezérelt részecskeszűrő tisztítás folyamat, melyet regenerációnak neveznek. Amikor a vezérlés elindítja ezt a folyamatot, a gépkocsit célszerű állandó 2000 fordulatszám felett tartani a sikeres öntisztítás reményében. Amennyiben ez nem valósul, vagy valósítható meg, akkor a regeneráció meghiúsul. Ekkor sok esetben már csak a tisztítás segíthet.

Amikor már csak a szakértő segíthet

Megszámlálhatatlan oka lehet, amiért a részecskeszűrő nem regenerálódik megfelelően. Lehet technikai ok, vezetési stílus, vagy a körülmények következménye is. A műszerfalon a DPF kontroll-lámpa jelzi, hogy a járműben a DPF már nem működik rendeltetés szerűen, és ilyenkor már csak a szakértő segíthet.

Az autó motor teljesítménye jelentősen lecsökken, azaz átáll szerviz üzemmódra. Ebben az esetben, amilyen gyorsan csak tudunk, érdemes szervizhez fordulni, hiszen rövid időn belül a computer teljesen letilthatja a gépjármű müködését.

A szűrő tisztítás teljes folyamata

A teljes szűrő tisztítás folyamata az alábbi lépésekből áll:

A gépkocsin bemutatjuk részletesen a részecskeszűrő tisztítás Budapest IV. kerületi telephelyén a teljes és átfogó folyamatot, mely kezdetén nyomás ellenállást mérünk. Ezáltal a jeladók megmutatják, hogy a részecskeszűrő milyen mértékben van eltömődve. Ezután a motorra csatlakoztatjuk a tisztító adaptert, és környezetbarát módon megtisztítjuk az eltömődött szűrőt a koromtól.

Lehetőségek a részecskeszűrő tisztítás Budapest városban történő elvégzésére

Megközelítőleg húsz éve kezdtek elterjedni a DPF-el szerelt gépkocsik a világban. Ezzel egy időben jelentek meg a piacon az első kezdetleges megoldások a részecskeszűrő tisztítására. Ekkor még csak a dízel motorok voltak felszerelve szűrővel, de manapság már egyre több benzines gépkocsin is megtalálható.

Napjainkban igen sok tisztítási lehetőség közül lehet választani a piacon. Az árak rendkívül széles skálán mozognak, csakúgy mint a tisztítási technológiák. Ezek a különböző megoldások igen vegyes hatékonysággal működnek. Cégünk a részecskeszűrő tisztítás Budapest IV. kerületében végzi el, garanciával.

Adalékos tisztítás

Ez a legköltséghatékonyabb megoldás, mely pár ezer forintból megúszható. Ez esetben valamilyen folyadékot az üzemanyaghoz kell önteni, mely a motorba jutva elég. Emiatt az adalék nem tud eljutni a részecskeszűrőig, tehát hatást sem tud kifejteni rá, Akármilyen olcsó megoldás, éppen ezért nem javasoljuk.

Részecskeszűrő tisztítás leszereléssel

Ennek a technológiának több változata is ismert. A legismertebb megoldás, amikor leszerelik a DPF-et, szétvágják és valamilyen folyadékkal megtisztítják a belsejét.

Másik lehetőség, amikor a leszerelt szűrőt égetéssel és kémiai anyaggal próbálják megtisztítani. Mindkét opció hatásos lehet, de igen magas árat kell értük fizetni a leszerelés miatt, így nem éppen költséghatékony megoldás.

DPF csere

Ennél az opciónál leszerelik és kicserélik a részecskeszűrőt, ami 100%-ig biztos megoldás, de szinte a megfizethetetlen kategóriába tartozik. Gépkocsi típustól függően, akár háromszáz és hatszáz ezer forint között mozog az ára. A legfőbb probléma vele, hogy a legtöbb részecskeszűrő, tisztítással még megmenthető és évekig használható.

Részecskeszűrő kiiktatás

Először is jelezzük, hogy a részecskeszűrő kiiktatás magas fokú környezetszennyezéssel jár, mely veszélyes egészségügyi problémákat okoz, ezért bűncselekmény. Tény, hogy a részecskeszűrő kiiktatás ideiglenesen megoldja a problémát, de ezt a lehetőséget semmiképpen nem ajánljuk. A környezetszennyezésen túl az oka, hogy a gépkocsi számítógép gyári szoftverén módosítást kell végrehajtani, mely a későbbiekben sok problémát okozhat.

Rengeteg a környezetre és az emberi szervezetre gyakorolt káros hatás köthető a részecskeszűrő kiiktatásához. Ez jelentős részben azért keletkezik, mert a meg nem szűrt korom részecskéket a kipufogórendszer a légkörbe engedi. A környezetszennyezés a legrosszabb hatással a légúti problémákkal küszködőkre van, viszont a teljesen egészséges emberek szervezetében is okozhat károkat.

Autójának részecskeszűrő berendezését legalább az emberiségre és a Földre való káros hatások miatt ne szedesse ki. További hátránya az eltávolításnak, hogy a következő esedékes műszaki vizsgán nem fog tudni átmenni a gépjármű, a káros anyag kibocsátás miatt. Összefoglalva tehát nem éri meg a DPF kiiktatása, ehelyett válasszon inkább valamilyen más, környezetbarát megoldást a részecskeszűrő kiiktatás helyett.

Kapcsolódó bejegyzések