A motorolaj lebomlása

A motorolaj lebomlása

A különböző típusú és minőségű kenőanyagok keverése oldhatatlan lerakódások kialakulásához vezet a motor falain. Ez a probléma az olajszintmérő pálcával történő ellenőrzéssel látható.

Egyes folyadékok elveszítik tulajdonságukat, ha túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletnek vannak kitéve, vagy a fagyálló szivárgások miatt a kenőrendszerben. Ezekben az esetekben észlelheti a konzisztencia vagy az emulgeáció változását, amikor az olajat a pálcával ellenőrzi. Ez a motorolaj adalék felhasználása felé vezető út. Ezért érdemes a motorolaj adalék segítségével minőségi kenőanyagot választani.

Hosszú használat után a folyadék hajlamos elveszíteni tulajdonságait; ezt a problémát azért észlelik, mert a folyadék megváltoztatja a színét és állagát.
Ha a motor alapjáraton túl sokáig jár, akkor a kenőanyag minősége romlik. Ezekben az esetekben csökkenteni kell a cserealkatrészeket.

A motorolaj cseréje

Hagyja a járművet vízszintesen leállítva, hogy a motor legalább 10 percig lehűlhessen.
Csavarja le az olajteknő leeresztőcsavarját. Ürítse ki a használt motorolaj egészét egy megfelelő edénybe. Az olajcserénél új olajszűrőt is be kell szerelni. Az eldugult szűrő nem működik hatékonyan. Az új szűrő felszerelése előtt öntsön rá kb. 200 ml olajat, és ugyanazzal az olajjal kenje meg a szűrő tömítőgyűrűjét. Az olaj cseréje alkalmával először öntsön az autó gyártója által jelzett folyadékmennyiség körülbelül 80% -át. Ezután adjon hozzá egyenként a maradékot (kb. 150 ml), folytatva a szint ellenőrzését a speciális rúddal. Az olajszintnek a „min” és a „max” vonal között kell lennie. Ellenőrizze az összes tömítést és az olajsapkát. Ha szükséges, cserélje ki.

Szakmai segítség

A webáruházban nagyszerű ajánlatok mellett vásárolhat motorolajat, fékolajat és műszaki folyadékokat. Minősített ügyfélszolgálatunknak és a kínált termékek széles választékának köszönhetően néhány perc alatt megtalálhatja és kiválaszthatja az összes járművének megfelelő terméket. A szállítások és szállítások nagyon rövid idő alatt zajlanak le. Tudja meg, milyen kényelmes, gyors és olcsó nálunk vásárolni!

A motorolaj ellenőrzése

Rendszerint ajánlott az olajat 15 000 km-enként, vagy körülbelül félévente cserélni castrol motorolajra. Az olaj állapotának ellenőrzése nagyon egyszerű: csak használja az olajszintmérő rudat, amely általában a motor elején található. A műveletet hideg motorral, tehát legalább fél órára kikapcsolt géppel kell végrehajtani. Nyissa ki a motorháztetőt, keresse meg a rudat és húzza ki, majd ruhával törölje le. Ezen a ponton helyezze vissza és húzza ki újra az olajszint méréséhez . Ha az olajszint megközelíti a minimumot, vagy az alatt van, akkor szükség lesz a motorolaj szavatosságának ellenőrzésére.

Kapcsolódó bejegyzések