Magas energiaköltségek

Magas energiaköltségek

A téli hidegben ideje lezárnod néhány ablakot és ajtót. A légrések nemcsak a hideget engedik be; lehetővé teszik a hő távozását, ami feleslegesen magas energiaköltségek kialakulásához vezet. Akár régi, kicserélendő ablakai vannak, akár újabbak, amelyek némi kopást mutatnak, a huzatos ablakok és ajtók ezen egyszerű javításai melegek és pirosak, a fűtési számlája pedig pillanatok alatt alacsonyabb lesz.

A magas energiaköltségek és a nyílászáró szigetelés

Az ország egyes területein hajlamos az ingatag téli időjárás. Egy nap 15 fok van ordító széllel, két nappal később pedig csak pulóverben vagy kint. Ha mérsékeltebb éghajlaton él, akkor nem akarja, hogy az ablakai hat hónapig zárva legyenek. A következő javítások leállítják a piszkozatokat és működőképessé teszik az ablakokat és ajtókat, mivel a magas energiaköltségek és a nyílászáró szigetelés összefügg. A legfontosabb dolog, amit az emberek elfelejtenek tenni az otthon téliesítése során, az az, hogy bezárják az ablakokat. Az ablakzárak összehúzzák az ablakszárnyakat, lezárva azt a teret, amelyen a levegő átfolyik.

Ha nagyok az ablakai, vegye fontolóra két zárat néhány hüvelyknyire a külső szélektől, nem pedig csak egy közepén, hogy a rés végig bezáruljon a szárnyon. A zárak bezárása előtt húzza le a dupla függesztett ablakok felső szárnyát, és helyezzen be néhány időjárási csíkot a felső szélén. Ezután a reteszelés előtt a lehető legszorosabban nyomja fel a szárnyat. Tudta, hogy egy ⅛ hüvelyknyi rés az ajtó kerületén annyi levegőt enged be, mint egy félig nyitott kis ablak? Ha huzatot érez az ajtaja körül, helyezzen időjárási sávokat az oldalára és a tetejére, és az új ajtó söpörje alul.

Faablakok üvegezése
Ellenőrizze a régi faablakok üvegezését. Ha darabjai hiányoznak vagy meglazultak az ablaktáblái, akkor tegyen szert, mielőtt a hőmérséklet az 50-es évek alá süllyed a magas energiaköltségek elkerülése miatt cselekdjen. Használjon fizikai akadályokat a poros ajtókon. Az ajtókígyók hosszú, homokkal töltött csövek, amelyeket az ajtó lábához helyeznek a huzat elzárására. Ha az ajtókígyó nem elegendő, próbáljon egy régi paplanot akasztani az ajtó fölé, hogy elzárja a huzatot a kerületről. Rétegezze az ablakkezeléseket. Padlótól a mennyezetig érő ablak, kilátással a kinti fákra.
A vakok (a keret belsejére akasztva), áttetsző függönyök és nehéz függönyök kombinálásával kellő védelmet kell nyújtani minden időjárás esetén.

Ha kint fagyos, mindent zárva tart. Ha hideg van (de nem rideg), és a helyiség közvetlen napfényre jut, emelje fel a rolót, nyissa ki a függönyöket, és engedje be a napsütést, hogy elősegítse a tér felmelegedését. Ezenkívül a párkány párosítása szorosan illeszkedő függönyökkel, amelyek szorosan lógnak az ablaknál, 25 százalékkal csökkenti a légáramlást.

Nem működő ablakok

Ha a nagy fehér északon él, ritkán merészkedik ki a fagyástól való félelem miatt, akkor valószínűleg nem bánja, ha télen nem működő ablakok vannak. A biztonság kedvéért mindenképpen tartson minden helyiségben legalább egy ablakot működőképesnek. Az építési előírások megkövetelik, hogy az alagsori helyiségekben és a hálószobákban legalább egy működő kijárati eszköz legyen. A következő egyszerű javítások, bár megfordíthatók, melegen tartanak és huzatmentesek az egész szezonban. A hézagkitöltőt használó személy a huzatos ablakok lezárásához. Ha az ablakaiban vannak olyan rések, amelyekbe ujjbegyét beillesztheti, töltse ki réskitöltővel. A Backer Rod egy habkötél, amely tekercsen és különféle méretben érkezik a nagy hézagok kitöltésére. Nyomja be a hézagokba, és ollóval vágja le.

Az ideiglenes tömítőtömítések úgy repednek, mint semmi más. Megvásárolhatja csőben, mint például a szokásos tömítés, vagy tekercsben. A mortit agyagszerű anyag egy tekercsen, amelyet az ablakok rései közé nyom, és elzárja a téli szelet. Nyáron egyszerűen lehúzza az ablak kinyitásához. Az ablakot műanyag fóliával lezáró ablakszigetelő készletek a helyi boltban és az interneten kaphatók. Ezek a készletek műanyag lepedőt tartalmaznak, amelyet kétoldalas szalaggal rögzít a tartóelemekhez. Miután a helyére került, melegítse a műanyagot hajszárítóval, és zsugorítsa, hogy egy másik üvegtáblának tűnjön.

Kapcsolódó bejegyzések