Bio mosószer

A bio mosószer az a mosószer, amely a természetből származó felületaktív anyagok koncentrátumát tartalmazza. A felületaktív anyagok képesek emulgeálni a zsírokat és feloldani a szennyeződéseket a vízben. A hagyományos mosószerekben található felületaktív anyagok mesterségesek, és károsíthatják a környezetet és az emberi egészséget a gyártási folyamattól kezdve az otthoni felhasználásig.

Természetes anyagokból állítják elő

A bio mosószer természetes anyagokból kerül előállításra, a trigliceridek hidrolízisének egyszerű reakciójával és a kapott zsírsavak különféle osztályainak utólagos elszappanosításával. Egyszerűbben kifejezve: az otthonban organikus mosószert készíthetünk lejárt olajból vagy vajból. Az egyre telítetlenebb olajok (például napraforgó- vagy kukoricaolaj) használatával folyékonyabb és folyékonyabb szappanok nyerhetők, éppen ellenkezőleg, telített zsírok (például zsír, zsír és lejárt vaj) használatával szilárd biológiai detergenseket lehet előállítani . A szilárd biológiai detergensek, más természetes összetevőkkel, például fahammal keverve (víz hozzáadásával), úgynevezett „ramno” -ot eredményezhetnek, amely nagyon hasznos a fehérítő vegyületek, törölközők mosásához és magas hőmérsékletű mosáshoz.

A bio mosószer, valamint általában a szappant mindig olajokból és zsírokból állították elő; a vegyipar megjelenésével a kiindulási összetevőket lecserélték a kőolajból származó szintetikus mosószerekre, amelyek egyre kifinomultabb változatokban tömörítik a szupermarketek polcait.

Még akkor is, ha a reklámok azt gondolják, hogy az egyes felületek tisztításához speciális mosószerek vannak , valójában kevés mosószerre van szükség; otthon elég lenne háromféle mosószer, az első minden felületre alkalmas általános (csempe, padló, üveg…), mosogatógép és mosószer.

Bio mosószer környezetvédelmi szempontból

Nem bomlanak le könnyen, ezért ha elérik a csatornarendszert, erősen szennyezik.
Habzó anyagokat tartalmaznak, például pirofoszfátot, amely felelős a tározók, folyók, tavak és tengerek szennyezéséért.
Ezek okozzák a víz eutrofizációját azáltal, hogy elősegítik az algák, különösen a vörös algák növekedését (a vízben felszabaduló foszfát révén, amely elősegíti az algák növekedését). Nagyszámú allergént tartalmaznak, amelyek károsak az emberre. Otthoni környezetben olyan anyagokat bocsátanak ki, amelyek potenciálisan mérgezőek az emberi egészségre.
Annak érdekében, hogy a növekvő igény ne szennyezze a környezetet, a fogyasztók választhatnak természetes anyagokon alapuló és biológiailag teljesen lebontható biológiai mosószert.

A bio mosószer sokkal drágább, mint a hagyományos mosószer, de koncentráltabb is, sőt, szerves anyagok használatával mérsékelni kell a mennyiségeket: előfordulhat, hogy a túlzott mennyiségű mosószer nem oldódik fel kis mennyiségű vízben. A bio mosószer mosógépekhez, mentes szintetikus enzimek, hozzáadott illatanyagokat vagy tartósítószereket. Ön természetesen nem szokott szerves mosószert használni,ezért meg kell szoknia a kevésbé „fluoreszkáló” megjelenést, ez a mosószer átlátszó, színtelen és illatanyagmentes. A folyékony szappan magas szállítási költségei esetén több terméket lehet vásárolni, vagy más, ugyanabból a vonalból álló természetes szappanokat lehet a kosárba tenni.

Kapcsolódó bejegyzések