Bio céklalé

A bio céklalé egy antioxidáns, diétás, energetikai és tisztító tulajdonságú ital, amely számos előnnyel jár testünk számára.

A cékla eredete és összetétele szerint, más néven Beta vulgaris, a Chenopodiacee családba tartozó növény. Különféle répafajták léteznek: a kertből, a takarmányból, a cukorból.

A bio céklalé vitaminokat tartalmaz

Amellett, hogy gazdag cukorokban és ásványi sókban, például foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vitaminokat, antioxidánsokat és karotint tartalmaz. A cékla jó mennyiségű szénhidrátot, vizet és még rostot is tartalmaz . Másrészt nem tartalmaz telített vagy telítetlen zsírokat és koleszterint.

A cékla tulajdonságai és előnyei

A vitaminok, cukrok és ásványi sók jelenléte miatt a répalé különösen alkalmas sportolók számára, energiaforrásként és az izmok erősítésének támogatására. Ezenkívül a bio céklalé diétás tulajdonságoknak tulajdonítható, mivel képes felszívni a sejtek toxinjait és megkönnyíti azok eltávolítását; ez tisztítására , mineralizálása, antiszeptikus, helyreállító, segít a szervezetnek a fertőzések leküzdésében, segíti az emésztést, és védi a gyomor nyálkahártyáját.

A céklalé gazdag természetes nitrátokban is, amelyek képesek javítani a vérkeringés körülményeit , elősegítik a vérnyomás szabályozását, és a vasmennyiségnek köszönhetően hasznosak vérszegénység esetén. A céklalé a nők egészségének igazi szövetségese: a már felsorolt ​​tulajdonságok mellett valójában kiválóan alkalmas menstruációs rendellenességek kezelésére .

100 g céklalé tápértéke
Ehető rész 100%
energia érték 14 Kcal
víz 93,8 g
Szénhidrátok 2,9 g
Rostok 1,9 g
Összes zsír 0 g
Cukrok 2,9 g
Fehérjék 0,8 g
Koleszterin 0 mg
Futball 14 mg
Vas 0,3 mg
Foszfor 15 mg
Kálium 214 mg
Nátrium 60 mg
Cink 0,3 mg
Retinol, A-vitamin 2 RAE
E-vitamin, alfa-tokoferol 2 mg
C-vitamin, aszkorbinsav 5 mg
Tiamin, B1-vitamin 0,02 mg
Riboflavin, B2-vitamin 0,01 mg
Niacin, B3-vitamin vagy PP 0,1 mg
Piridoxin, B6-vitamin 0,01 mg
Alkohol 0 g

Bio céklalé ellenjavallatok

A bio céklalé ellenjavallt cukorbetegség esetén, mivel magas a glikémiás indexe, ezért gyors és masszív inzulintermelést aktivál. Javasoljuk, hogy a felhasználó ellenőrizze a vesekőben szenvedő betegeket is, mivel az ásványi anyagok nagy aránya a cékla megkönnyítheti a vese lerakódását. A mérsékelt használatra is ajánlott szenvedők gyomorhurut , nyombélfekély, illetve a gyomor problémák , mivel a cukorrépa termelését stimulálja a gyomornedvek.

Hogyan kell használni a céklalevet

A cékla az ízletes és egészséges italok kiváló összetevője. Különösen ajánlott más gyümölcslével vagy zöldségekkel , például sárgarépával, kókuszdióval vagy uborkával együtt fogyasztani. Ily módon könnyű lesz a vitaminok és ásványi sók keverékét előállítani, amelyek hasznosak a szervezet rendszeres működéséhez, és különféle asszociációkkal kísérletezve lehetőség nyílik sajátos jellemzőkkel és funkciókkal rendelkező italok készítésére. A cékla szokásos fogyasztása a karotin jelenléte miatt enyhe változást okozhat a vizelet színében, szalmasárgától sötétvörösig. A jelenség nem utal a vese meghibásodására vagy a cékla által kiváltott mellékhatásokra , azonban jelenteni kell, mivel különben megijeszthet néhány embert.

Kapcsolódó bejegyzések