Nyitóoldal > Bio ételek > Olaj, ecet, margarin >

Rapunzel Bio lenolaj

Bio lenolaj
Gyártó
Cikkszám
1002350_171
Kiszerelés
1
Súly
250 ml
Ára
2 092 Ft
(Az ára 27% ÁFÁ-t tartalmaz)
   

Bio lenolaj leírása

Bio lenolaj

Használat előtt a lenolajat jól rázzuk fel, majd jól is zárjuk vissza és hűtőszekrényben tároljuk. Felbontást követően lehetőleg 8 héten belül fogyasszuk el.

A lenről

A len egyik legősibb kultúrnövényünk. Kiváló tulajdonságai évszázadok óta ismertek. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen többszörösen telítetlen zsírssavakat, háromszorosan telítetlen linolsavat magas koncentrációban tartalmazza. A kíméletes OXYGUARD eljárás során megmaradnak ezen értékek, a lenolaj természetes íze, aranysárga színe. 

A lenmag a növényekben ritkán előforduló esszenciális háromszorosan telítetlen alfa-linolsavat (omega 3 zsírsav) tartalmazza, mely rendkívül magas, 58%-os koncentrációban van jelen a lenmagban. Ezáltal a lenolaj az egyik legértékesebb étkezési olaj. Említésre érdemes még magas E-vitamin tartalma. A Rapunzel kifejlesztette az Oxyguard eljárást, azaz a préselés fény- és levegőmentesen történik, alacsony hőfokon: a sajtolás során így az olajos magvak életfontosságú beltartalmi értékei a lehető legjobban megőrizhetők. A feldolgozás során biztosítják a fénytől és levegőtől való elzárást.  Ajánljuk saláták ízesítésére, meleg ételekhez hozzáadva a főzést követően. Öntetek, hidegen készült szószok érdekes aromát kapnak a lenolajtól.

 

Bio lenolaj helyettesítő termékei

Bio tökmagolaj

  Byodo Bio tökmagolaj - A hagyományos eljárással pirított tökmagokból készül, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból (0,25 l)  

Bio olívaolaj Finca la Torre, DEMETER

  Rapunzel Bio olívaolaj Finca la Torre, DEMETER - Andalúziai olívaolaj, mely nincs szűrve, természetes beltartalmi értéke igen magas. (0,5 l)  

Bio olíva sütőolaj

  Byodo Bio olíva sütőolaj - Egy kíméletes gőzölés során kivonják a markáns ízanyagokat a kézzel szüretelt olívából, és így érik el ezt a kellemesen enyhe és kiegyensúlyozott ízt (0,75 l)  

Még több helyettesítő termék

Kérdése van?

Kérdezzen online ügyfélszolgálatunktól a termékkel kapcsolatban!

Címkék

olaj   olajok   saláták   E-vitamin  

Kosár tartalma

Az Ön kosara üres